Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Η ιδέα του υγιούς πατριωτισμού, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο πλήρης σεβασμός στα ατομικά δικαιώματα, μέσα στα πλαίσια της αυστηρής και απαρέγκλιτης τήρησης του Συντάγματος και η διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας και ιδεολογίας είναι τα Πιστεύω μας.

Προσβλέπουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη, όπου θα κυριαρχούν οι αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού και όπου τα κράτη-μέλη της θα είναι απολύτως ισότιμα, με την διατήρηση των πολιτιστικών και πολιτισμικών τους χαρακτηριστικών.

Η Ελλάδα ως θεμελιωτής του πολιτεύματος της Δημοκρατίας οφείλει να πορεύεται και συμπορεύεται ως εγγυητής της διασφάλισης των δημοκρατικών θεσμών και αξιών στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε μία νέα Εθνική Πατριωτική παράταξη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις επιταγές της σύγχρονης εποχής με γνώση και σεβασμό στο παρελθόν μας και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που ανήκει στα παιδιά μας.

Στεκόμαστε απέναντι στην «κοσμοπολίτικη Διεθνιστική» Αριστερά και δεν συμφωνούμε με την σημερινή «παγκοσμιοποιημένη» Κεντροδεξιά που είτε πλαστογραφούν την ιστορία μας είτε συναινούν σ αυτό.

Δομούμε τον αγνό εθνικό πατριωτικό χώρο, ο οποίος έχει ως πρωταρχικό στόχο την κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία, που επιτυγχάνονται μόνον με την εργατικότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα, τις νέες τεχνολογίες, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και της οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης και ολόκληρου του κράτους.

Προτεραιότητά μας είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Δεσμευόμαστε να επιδιώξουμε την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων με γνώμονα την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, στα πλαίσια της διεθνούς έννομης τάξης.

Σκοπός μας είναι να συμμετέχουν οι νέοι μας στις πολιτικές εξελίξεις όχι ως παρατηρητές αλλά ως συνδιαμορφωτές τους.

Θέλουμε και πρέπει να επενδύσουμε στην Παιδεία, ώστε οι επερχόμενες γενιές των Ελλήνων να είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι θα κρατήσουν με σεβασμό την Θρησκεία και την ιδέα της Πατρίδας.

Στοχεύουμε σε μία νέα σύγχρονη ισχυρή Ελλάδα με ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες, αξιοποιώντας το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό μας, το οποίον με πρωτόγνωρους ρυθμούς εγκαταλείπει την Πατρίδα του προς ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό.

Προσβλέπουμε στην δημιουργία ενός κράτους δικαίου που θα λειτουργεί ως εγγυητής των θεσμών και όχι ως τροχονόμος της διαπλοκής.

Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, όπως το Σύνταγμα ορίζει, με ίσες ευκαιρίες, δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της πολιτιστικής μας ταυτότητας και της επιχειρούμενης, από το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, ισλαμοποίησης της Ελλάδας.

Επιδιώκουμε να αναδεικνύονται οι άριστοι στους χώρους της επιστήμης, της εργασίας, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας.

Σαλπίζουμε και προσκαλούμε σε συμπαράταξη μαζί μας όλους τους Ελληνόψυχους που έχουν εθνική συνείδηση και καρδιά: τον νέο άνθρωπο, τον νοικοκύρη, τον αγρότη, τον δημόσιο υπάλληλο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον πολύτεκνο, τον άνεργο, τον φοιτητή που ονειρεύεται να σπουδάσει σε ένα καθαρό Πανεπιστήμιο χωρίς καταλήψεις και απουσίες μαθημάτων, όλους αυτούς που οραματίζονται την Ελλάδα που μας αξίζει!

Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις σχέσεις πολίτη-κράτους, που προδόθηκε και αποδομήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας.

Αναγνωρίζουμε τον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ως συνθεμελιωτή του Έθνους των Ελλήνων και θεματοφύλακα της γλώσσας και των παραδόσεών μας.

Στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ως βασικούς πυλώνες ισχύος του Έθνους μας.

Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια ως το βασικό υγιές κύτταρο της κοινωνίας μας, ενισχύοντας και προστατεύοντάς την με κάθε μέσο, βάζοντας ένα τέλος στην υπογεννητικότητα που μαστίζει το Έθνος μας.

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Στίγκας