Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Αποκλειστική Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειου Στίγκα, στην εφημερίδα POLITICAL

Παραθέτουμε την αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειου Στίγκα, στον δημοσιογράφο Μίλτο Σακελλάρη που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2024 της ημερήσιας εφημερίδας POLITICAL.

-Κύριε πρόεδρε, να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας από το μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση πέρασε την τροπολογία για την άδεια διαμονής σε μετανάστες υπό την προϋπόθεση της εργασίας. Γιατί θεωρείτε πως δεν αποτελεί μία χρήσιμη ρύθμιση που θα λύσει τα χέρια αρκετών παραγωγών κυρίως που δεν μπορούν να βρουν προσωπικό;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, μιας οικονομίας που η ανεργία καλπάζει, είναι η ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για δημιουργία πρωτογενούς τομέα, μεταποίησης, βιομηχανίας που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και όχι η νομιμοποίηση και η άδεια παραμονής σε παράνομους μετανάστες. Άλλωστε εδώ και μια δεκαετία η χώρα μας πλήττεται από την φυγή της πιο παραγωγικής ηλικιακής τάξης Ελλήνων στο εξωτερικό προς ανεύρεση εργασίας.
Στην πραγματικότητα δεν υφίσταται αδυναμία εύρεσης προσωπικού αλλά έλλειψης κατάλληλων κινήτρων, ώστε να απορροφηθούν άνεργοι με σωστές προϋποθέσεις. Όσοι βρίσκουν λύση την άδεια παραμονής σε λαθρομετανάστες αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα τη βάση του προβλήματος δηλαδή τι θα συμβεί μετά από πενήντα μέρες εργασίας -γιατί δεν είναι περισσότερες π.χ. στις ελιές και σε πολλές άλλες αγροτικές ενασχολήσεις- με τόσους μετανάστες που θα βρεθούν σε αδυναμία επιβίωσης και εύρεσης στέγης.
Υπάρχει άλλωστε το αποτυχημένο παράδειγμα του τουρισμού που αποτελεί την «βαριά εθνική βιομηχανία» μας, όπου συμπολίτες μας με υψηλή κατάρτιση αναγκάζονται να καταφεύγουν στο εξωτερικό και δυστυχώς αναπληρώνονται θέσεις εργασίας με ανειδίκευτο προσωπικό κατωτάτου μορφωτικού επιπέδου από το εξωτερικό κυρίως από ασιατικές χώρες με διακρατικές συμβάσεις που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη.

Επιπρόσθετα έχουμε το παράδειγμα των υγειονομικών μας, που στοχευμένα στάλθηκαν στην ξενιτιά, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Ένα εθνικό σύστημα υγείας το οποίο στερείται ακόμη και αναισθησιολόγους, κι όμως δεν ζητάει η ελληνική κυβέρνηση ιατρικό προσωπικό από ορθόδοξες χώρες, όπως η Γεωργία, για να καλύψει τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία μας. Επιμένοντας περιέργως στην τακτική υπέρ Ασιατών και Αφρικανών!
Ως “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” πιστεύουμε ακράδαντα ότι στην πραγματικότητα με τέτοια ημίμετρα και στενή επικίνδυνη λογική -αν βάλουμε στην εξίσωση και το δημογραφικό που μαστίζει το Έθνος των Ελλήνων- μιλάμε για σταδιακή αντικατάσταση πληθυσμού και όχι επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας από το τέλμα που βρίσκεται.
Σήμερα η παράνομη μετανάστευση αποτελεί τη σοβαρότερη πληγή της ελληνικής κοινωνίας. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι πολιτικών εγκάθετων στην Ε.Ε.

Η πρότασή μας, είναι να θεσμοθετηθεί ποσόστωση στις αφίξεις μεταναστών με απόλυτα νομιμοποιητικά έγγραφα π.χ. 4% επί του πληθυσμού της Ελλάδος! Οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν ανοίξει τα σύνορα και κανένας δεν γνωρίζει τον αριθμό αυτής της παράνομης μετανάστευσης.
Με ευχολόγια και κυβερνητικά ημίμετρα, ούτε ανάπτυξη δημιουργείται, αλλά ούτε και επενδυτές θα βρεθούν να επενδύσουν σε μια χώρα χωρίς αρχή και τέλος».

-Ένα από τα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνηση είναι αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία. Ποια είναι η θέση σας; Θεωρείτε ότι δεν πρέπει να τους δοθούν παραπάνω δικαιώματα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες του εξωτερικού;

«Εμείς οι “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” προβληματιζόμαστε γιατί ζούμε σε μια εποχή, που πάσης φύσεως “δικαιωματιστές” βάλουν εντέχνως κατά της παραδοσιακής οικογένειας, κατά των ηθών και των εθίμων της ορθόδοξης πίστης μας, στο όνομα μιας δήθεν μοντέρνας κοινωνικής αντίληψης.
Η επιλογή της όποιας ιδιαιτερότητας κάποιων για το τι κάνουν στο σπίτι τους, δεν μπορεί να επιβληθεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, με νομιμοποιητική χροιά.
Δεν είναι μόνο κάτι ξένο προς την ανθρώπινη φύση αλλά κανένας απ΄ όλους αυτούς δεν μπορεί να αναλογιστεί το αντίκτυπο που θα έχει στην παιδική ψυχή και την κοινωνική ένταξη των εφήβων μια τέτοια παρανοϊκή πράξη.
Το παιδί νομοτελειακά χρειάζεται τόσο τη φυσική μητέρα, όσο και τον πατέρα.
Ο κ. Μητσοτάκης έφερε την παραπάνω ατζέντα απ΄ το “παράθυρο”, χωρίς να έχει προεκλογικά ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Δηλαδή ενήργησε δολίως κατά της βούλησης των ψηφοφόρων του, μη έχοντας λύσει κορυφαία άλλα προβλήματα της χώρας. Όμως ασχολείται με αυτό το θέμα γνωρίζοντας ό,τι δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία!»

-Είδαμε τον υπουργό Εργασίας να σας κατηγορεί για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, λέγοντας πως η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε αναφορές στο κόμμα σας. Τι απαντάτε;

«Είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά να διώκεται πολιτική δύναμη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος από ένα νόμο που συνταγματολόγοι έχουν δηλώσει ότι είναι αναχρονιστικός και σε πλήρη αδυναμία η ερμηνεία και η εφαρμογή του. Έχω αποδείξει με την συμπεριφορά και τις δηλώσεις μου -μέσα και έξω από τη Βουλή- ότι δεν άγομαι ούτε ως άνθρωπος ούτε ως πολιτικό ον, καθιστώντας όλη αυτή τη διαδικασία τίποτε άλλο από μια ενορχηστρωμένη παραφιλολογία καθοδηγούμενη από αλλότρια κέντρα αποφάσεων.
Ο σημερινός πρωθυπουργός -όπως και πολλοί άλλοι στο παρελθόν που έλεγαν θα καταργήσουν τα μνημόνια με έναν νόμο κτλ. – μέσα σε λίγους μόλις μήνες επέδειξαν ότι καταστρατήγησαν όσα δήλωναν στο εκλογικό σώμα, με μέτρα φοροληστρικά για ελεύθερους επαγγελματίες και κρυφή ατζέντα για υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων. Εν κατακλείδι δεν μπορώ να λάβω περισσότερο στα σοβαρά τον κύριο Άδωνη Γεωργιάδη, τον πολιτικό που έχει αναγάγει την… κυβίστηση σε αγαπημένο του άθλημα.
Ας κοιτάξει επιτέλους το πρόσωπό του στον καθρέφτη, και ίσως σκιαγραφήσει στο είδωλό του τα δημόσια ιδεολογικά ατοπήματα, που έχει διαπράξει στην πολιτική του καριέρα».

-Κύριε πρόεδρε η εγκληματικότητα σας προβληματίζει; Τι προτείνετε; Επίσης, βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα βίας στα σχολεία…

«Τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα μας πλήττεται από ένα εισαγόμενο κύμα σκληρής βίας, το οποίο σύμφωνα με τους εγκληματολόγους, δεν έχει σταθεί εφικτό να ανακοπεί μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα τα ξενόφερτα παιδικά πρότυπα όπως αποτυπώνονται σήμερα φλερτάρουν με τη βία με αποτέλεσμα να διαδραματίζονται εφιαλτικές καταστάσεις που δεν αρμόζουν στα ελληνικά σχολεία.
Επιτακτική ανάγκη για εμάς τους “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” κρίνεται ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής δικαιοσύνης με αυστηροποίηση ποινών, ώστε με ταχύτατα αντανακλαστικά να προλαμβάνει καταστάσεις.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει νομοθετικώς ανεξάρτητη η δικαιοσύνη. Να κοπεί επιτέλους ο ομφάλιος λώρος που σφιχταγκαλιάζει Εκτελεστική με Δικαστική Εξουσία.
Ταυτόχρονα κρίνεται επιβεβλημένη η ύπαρξη κοινωνικής αγωγής και παιδείας με μια σειρά μέτρων με σκοπό να ανακόψει την βία, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για την κουλτούρα των παιδιών στη πατρίδα μας. Απέναντι σε κάθε είδους υποκουλτούρα θα προτάξουμε το κοινωνικό πρότυπο αλληλοσεβασμού, του κοινού αισθήματος, δικαιοσύνης και τη ισχυρής μας παράδοσης.
Οι “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” έχουμε την πολιτική βούληση για να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις νομοθετικές ρυθμίσεις προάσπισης της ζωής, των ιδανικών και των οραμάτων της ελληνικής νεολαίας».

-Μετά τη δολοφονική επίθεση κατά των ΜΑΤ στου Ρέντη, έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος υπαρχιφύλακας. Άγνωστοι επίσης τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την έδρα των ΜΑΤ. Σας ανησυχεί μία ενδεχόμενη κλιμάκωση κατά των επιθέσεων; Μπορεί να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση; Θεωρείτε ότι κάτι πάει λάθος στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.;

«Θα ήθελα στο σημείο αυτό να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου Λυγγερίδη και να δηλώσουμε τη αμέριστη συμπαράστασή μας στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Δυστυχώς οι εκάστοτε εξουσίες στην Ελλάδα διαχρονικά φλέρταραν με πάσης φύσεως παρακρατικούς μηχανισμούς, χούλιγκανς και τους αρχηγούς τους καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να απουσιάζει η πολιτική βούληση να δοθεί επιτέλους λύση και η αστυνομία να βρίσκεται πάντα με δεμένα χέρια και να γίνεται σάκος του μποξ, βορά στις ορέξεις μπαχαλάκηδων που οδήγησαν στα πρόσφατα θλιβερά περιστατικά.
Πριν 20 χρόνια ανακοινώθηκαν ακριβώς τα ίδια μέτρα, αλλά μέχρι σήμερα δυστυχώς ακόμα μετράμε νεκρούς. Μέχρι και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος των “ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ” στοχοποιήθηκα από τέτοια παρακρατικά κέντρα, επειδή αγαπώ και θέλω να βλέπω την αγαπημένη μου ομάδα μου στο γήπεδο.
Δεσμευόμαστε ότι οι “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” ως κυβερνητική εξουσία θα πατάξουν κάθε εστία βίας καθιστώντας τον αθλητισμό προσιτό στην ελληνική οικογένεια όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό».

-Το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου σας κατηγορεί για ακροδεξιές ρητορικές, ρατσισμό και ξενοφοβία, ενώ σας συνδέουν ακόμη με τον έγκλειστο, καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό, Ηλία Κασιδιάρη. Λένε μάλιστα ότι κάνει “κουμάντο” στο κόμμα μέσα από τις φυλακές. Έχετε απαντήσει πολλές φορές στο συγκεκριμένο ερώτημα. Οι σχέσεις των βουλευτών σας με τον Ηλία Κασιδιάρη ήταν ξεκάθαρα ενώ αντιμετωπίσατε και εσωκομματική κρίση. Τι απαντάτε σε όλα αυτά;

«Καταρχάς, έχω ξεκαθαρίσει πολλάκις ότι με τον Ηλία Κασιδιάρη δεν έχουμε καμία πολιτική συνεργασία ή ταύτιση πρακτικών αλλά μας παρείχε μία δυναμική ώθηση με την ευγενική προτροπή προς τους φίλους του προεκλογικά, να στηρίξουν τους “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”. Τον ευχαρίστησα δημοσίως για την αυθόρμητη αυτή κίνησή του, η οποία με εξέπληξε ευχάριστα διότι ούτε καν γνωριζόμασταν προσωπικά. Με τη σειρά μου, ως ηθική υποχρέωση ανταπέδωσα με την στήριξη του κόμματός μας στον συνδυασμό του κ. Κασιδιάρη στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Αθηναίων.
Όσο για το πρώτο σκέλος της ερώτησης σας, σας ξεκαθαρίζω ότι δεν κάνει “κουμάντο” κανένας εξωκοινοβουλευτικός παράγοντας στον πολιτικό φορέα μας, γιατί ως ιδιοσυγκρασία δεν θα αποδεχόμουν ποτέ να είμαι ποδηγετούμενος και χειραγωγούμενος.
Οι κατηγορίες του πολιτικού κόσμου που αναφέρετε στην ερώτησή σας θεωρώ πως είναι προσχηματικές. Απλά, σκοπίμως παρερμηνεύεται από κάποιους οποιαδήποτε αναφορά προς την πατρίδα και την οικογένεια και να “βαπτίζουν” τα πιστεύω μας ως ακραίες απόψεις. Και αυτό φυσικά δεν ευσταθεί…
Αφήστε λοιπόν εμάς τους “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” να εκφράζουμε όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού και της φυλής μας που διαχρονικά αντιστάθηκε και πολεμώντας, στήριξε αυτό το Έθνος. Το Έθνος των Ελλήνων. Άλλωστε το έχω εκφράσει και από το βήμα της Ολομέλειας ότι έχουμε μέσα στο αίμα μας και στο dna μας την αρχέγονη εντολή των προγόνων μας που λέει:
«την πατρίδα μου ουκ ελάττω παραδώσω».
Συνεπώς αποτινάζουμε τους προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς μερίδας πολιτικών αντιπάλων μας καθότι με την συμπεριφορά και το ήθος μας έχουμε δώσει απαντήσεις και διαπιστευτήρια μέσα στην Βουλή.
Άλλωστε αυτοί που αναμασάνε το αφήγημα αυτό, ανήκουν σε παρατάξεις που οπαδοί τους κατά το παρελθόν δολοφόνησαν συνανθρώπους μας με κομματικά κίνητρα.
Η σημερινή μέρα στην Κ.Ο. “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” μας βρίσκει περισσότερο ενωμένους από ποτέ.
Κάποιοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η πολιτική δεν πρέπει να ασκείται σε “κλειστά”, “υπόγεια” και “σκοτεινά” δωμάτια αλλά στο ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή. Η εμμονική διάθεση κάποιων πολιτικών κύκλων προς τους “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” μόνο αντίθετα αποτελέσματα φέρνει και θα γυρίσει μπούμερανγκ, όταν έρθει η ώρα να κριθούν και αυτοί από τον ελληνικό λαό…»

Μετάβαση στο περιεχόμενο