« Κάθε Πολιτισμός είναι ένα παρελθόν. Ένα παρελθόν που εξακολουθεί να ζεί ..»
Ο Ελληνικός Πολιτισμός, όχι μόνον εξακολουθεί να ζεί μέσα στην Ελλάδα, αλλά ζεί σε όλον τον κόσμο. Τα σπουδαιότερα Μουσεία στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις ΗΠΑ εκθέτουν αρχαιολογικούς θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας, ως γνωστόν κλεμμένους θησαυρούς, με τη βία παρμένους από την Ελληνική Γή. Μέλημα δικό μας είναι
- Η επιστροφή των έργων Τέχνης – Δεν θα απαριθμήσουμε εδώ λεπτομέρειες, πού βρίσκεται το κάθε τι και από πότε. Εκείνο που αποτελεί πάγια θέση μας και πάγιο αίτημα, δηλ. η «επιστροφή των αρχαιοτήτων μας», είναι το θέμα, για το οποίο έχουμε τις προτάσεις μας.
(Θα δώσουμε ένα μικρό δείγμα πίεσης, που ασκήθηκε από την γείτονα χώρα στην Γερμανία, στο πρόσφατο παρελθόν: Για να επιστραφεί στην Τουρκία μία «Σφίγγα», συγκεκριμένα η «Σφίγγα της Χατούσας» η οποία φιλοξενείτο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Περγάμου στο Βερολίνο από το 1934, η Τουρκία απείλησε την Γερμανία με ακύρωση της άδειας συνέχισης των γερμανικών αρχαιολογικών ανασκαφών στη Χατούσα. Τον Μάιο του 2011 η Σφίγγα επαναπατρίστηκε στην Τουρκία ! (* Σημειωτέο, ότι ο Πολιτισμός των Χετταίων, 2η χιλιετία π.Χ., ουδεμία σχέση έχει με το τουρκικό στοιχείο ή με τον ανύπαρκτο πολιτισμό της χώρας.)
Μπορούμε λοιπόν κι εμείς, υπο την απειλή διακοπής των τρεχουσών ανασκαφών, να διεκδικήσουμε την «επιστροφή», από τις όποιες χώρες που μας κρατούν τους θησαυρούς μας. Με αυτόν τον τρόπο θα αναγκάσουμε και τους αρχαιολόγους των ξένων χωρών να ασκήσουν και αυτοί πίεση στις Κυβερνήσεις τους. Η Ελλάδα κρύβει ακόμη πολλά στα χώματά της και το ενδιαφέρον για νέες ανασκαφές είναι άσβεστο.
- Προστασία και περιφρούρηση – Μέριμνα για την καλύτερη περιφρούρηση των Μουσείων και περιοχών υπο ανασκαφή
- Αμεση συνέχιση της ανασκαφής στον Λόφο Καστά στην Αμφίπολη Σερρών.
- Να συγκληθεί Επιτροπή, η οποία να προΐσταται όλων των ανασκαφών στην Ελληνική Επικράτεια, για την προώθηση των έργων.
- Διαφάνεια στα αποτελέσματα των ανασκαφών – Ο Ελληνικός λαός έχει αυτονόητο δικαίωμα ταχείας ενημέρωσης.
Και εδώ η συγκινητική ιστορία της αρπαγής της Αφροδίτης της Μήλου, η οποία από το 1821 βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι
(Από δημοσιευμένο άρθρο)
Για την γνώση λοιπόν, πατήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ και απολαύστε την ομορφιά της Τέχνης…
Στο εγγύς μέλλον θα ολοκληρωθούν οι σχετικές απόψεις και οι προτάσεις της παράταξής μας και θα σας ενημερώνουμε για όλα μέσω της Ιστοσελίδας μας. Με το καλό να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όραμα μας για την Πατρίδα!