Δράση αναδάσωσης

Πρωτοβουλία «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» για αναδάσωση σε Αττική και Κορινθία με παραγωγικά δέντρα που θα εκμεταλλεύονται οι αγρότες για έξτρα εισόδημα.

Είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, η αναδάσωση, που επιβάλλει και η ΕΕ, να γίνει με δέντρα παραγωγικά, τα οποία είναι ικανά, εφόσον καλλιεργηθούν να αποφέρουν εισόδημα στους κατοίκους των αγροτικών περιοχών της πατρίδας μας, συγκρατώντας πληθυσμούς στην ύπαιθρο, γεννώντας νέες θέσεις εργασίας. Τέτοια δέντρα, σύμφωνα με τους γεωπόνους, είναι η χαρουπιά, η αγριελιά, η γκορτσιά, η καστανιά, η καρυδιά, η κερασιά, ο κράταιγος, η κουμαριά κ.ά.

Η Δράση μας βασίζεται εξ ολοκλήρου σε δωρεές μελών του Πολιτικού μας Φορέα.

Δράσεις Αναδάσωσης ή Δενδροφύτευσης στις περιοχές που έχουν πληγεί από εθελοντές «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ». Πότισμα και Φροντίδα για τα δέντρα που έχουμε φυτέψει και προστασία Δασικών Εκτάσεων από καταστροφές. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για αύξηση περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Η αλληλεγγύη είναι ό,τι μας έχει απομείνει και τι πιο σημαντικό από να συμπράξουμε όλοι μαζί για να σώσουμε τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας.

Ο όρος «αναδάσωση» (αγγλ: reforestation), λέξη σύνθετη με πρώτο συνθετικό την πρόθεση «ανά» (ξανά) και δεύτερο τη λέξη «δάσωση» (<δάσος), περιγράφεται στην καθημερινή γλώσσα και στα λεξικά ως «τεχνητή δημιουργία δάσους σε περιοχή όπου το δάσος είχε απογυμνωθεί ή καεί ή καταστραφεί με οιονδήποτε τρόπο με φύτευση δενδρυλλίων που παράγονται σε φυτώρια ή με σπορά». Η αναδάσωση εντάσσεται ευθέως στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που διαθέτει το κράτος προκειμένου να άρει τις συνέπειες της πυρκαγιάς ή αποψίλωσης από άλλη αιτία και να επαναφέρει το θιγέν δασικό οικοσύστημα στην προτέρα κατάσταση, αφετέρου ότι η αναδάσωση εμπεριέχει το «δάσος» ως προσδιοριστικό της στοιχείο και ως προϋπόθεση αναγκαία για να την ορίσουμε και προσεγγίσουμε.