Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Αποκλειστική Συνέντευξη του Πρόεδρου των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλη Στίγκα, στο politispress.gr

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλης Στίγκας, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον δημοσιογράφο, Φάνη Παπαδόπουλο, συντάκτη της έγκυρης ενημερωτικής ιστοσελίδας politispress.gr.

Σας παραθέτουμε το περιεχόμενο της συνέντευξης:

Ήρεμος, καλοσυνάτος και φιλικός παρουσιάστηκε ο Βασίλης Στίγκας, Πρόεδρος του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στην πρώτη μας συνάντηση εκπέμπει σιγουριά και κατάφερε να κλέψει με έναν δικό του ιδιαίτερο τρόπο την συμπάθεια μας.

Ακέραιος και ευθύς στο λόγο του δεν δίστασε να φανερώσει τις σκέψεις του και όλα όσα συνάντησε από την πρώτη μέρα της εκλογής του ως κοινοβουλευτικός αρχηγός.

Η συνάντηση που έγινε σε μέρες φορτισμένες με τους «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» να είναι στο μάτι του πολιτικού κυκλώνα, έβγαλε αποκαλύψεις και «φώτισε» σημεία που με την πρώτη ματιά δε θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε.

Μίλησε για όλους και για όλα όσα συμβαίνουν, όχι μόνο τις τελευταίες μέρες αλλά και από την ημέρα της απρόσμενης εκλογής του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στο εθνικό κοινοβούλιο.

Φάνης Παπαδόπουλος: Κύριε Στίγκα δεν είναι ψέμα αν πούμε ότι είσθε η πολιτική αποκάλυψη της χρονιάς. Έχετε καταφέρει να διαταράξετε την πολιτική ζωή της χώρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Θέλουμε να μας απαντήστε πως η εκλογή σας και του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου;

Βασίλης Στίγκας: Πράγματι στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου  φροντίσαμε να διαψεύσουμε τις «Κασσάνδρες» που προεξοφλούσαν τη μη είσοδο μας στην Βουλή με την επιβράβευση 240.000+ ψηφοφόρων που μας εξουσιοδότησαν στην εκπροσώπηση τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μπορεί να φαντάζει θαύμα το εκλογικό αποτέλεσμα μέσα από προετοιμασίες λίγων εβδομάδων αλλά η τιτάνια προσπάθεια τόσο των πολιτευτών μας, όσο αλλά και η δίψα του κόσμου για μια δυνατή φωνή  που θα τους εκφράζει μιλώντας για Πατρίδα, Ορθοδοξία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνηγόρησαν υπέρ του αποτελέσματος αυτού.

Φάνης Παπαδόπουλος : Πιστεύετε ότι είσοδος των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» στη βουλή μπορεί να κάνει τη διαφορά και ανατρέψει προγνωστικά και δεδομένα δεκαετιών στην πολιτική ζωή της χώρας; Αν ναι πως πιστεύετε ότι μπορεί να πάρει σάρκα και οστά μία τέτοια προοπτική;

Βασίλης Στίγκας: Η ίδια η παρουσία και η δυναμική που ανάπτυξαν οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι αποτέλεσμα της ανάγκης να εκφραστεί η ελληνική κοινωνία μέσα στα κέντρα πολιτικών αποφάσεων με τρόπο θεσμικό. Τόσο ο ίδιος ως πρόεδρος & ιδρυτής των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» όσο και η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα είμαστε άνθρωποι καθημερινοί και ενεργοί, σκληρά εργαζόμενοι  που προερχόμαστε από την εκλογική βάση που μας εξέλεξε. Δεν βρεθήκαμε στην βουλή ουρανοκατέβατοι ως παιδιά του κομματικού σωλήνα με πατροναρίσματα από τζάκια πολιτικά με υπόγειες διαδρομές. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος – τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη του – είναι ότι βρισκόμαστε εδώ να προασπίσουμε τις καθημερινές του αγωνίες για μια καλύτερη Ελλάδα αντάξια των προγονών μας.

Φάνης Παπαδόπουλος: Είδαμε πριν από μερικούς μήνες να δημιουργείται μία απρόσμενη κόντρα μεταξύ της «Ελληνικής Λύσης» και των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ». Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι συνέβη αυτό και που μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια εξέλιξη;

Βασίλης Στίγκας: Είναι προφανές η μεγάλη αυτή δυναμική που ανέπτυξαν οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ενοχλεί αυτούς που αντιλαμβάνονται τον πολιτικό αυτό χώρο ως δικό τους «μαγαζί». Απέναντι στην δικιά μας φιλοσοφία για σύμπλευση του λεγομένου πατριωτικού χώρου -ειδικά για πολύ σοβαρά εθνικά ζητήματα- κάποιοι επιλέγουν μικροπολιτικές τακτικές με δημοσιογραφίσκους και παραγόμενα fake news. Αυτή την τακτική την αφήνουμε στην κρίση του κόσμου, εμείς δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε ως πολιτική «πατερίτσα» κανενός με τέτοιες συμπεριφορές.

Φάνης Παπαδόπουλος: Αν σκεφτούμε ότι από την ημέρα που εκλεχτήκατε δεν καταφέρατε ουσιαστικά να χαρείτε μία πολλή δύσκολη νίκη για τα πολιτικά χρονικά. Είστε το μόνο κόμμα από την εποχή της μεταπολίτευσης που κατάφερε ξαφνικά και απρόσμενα να πάρει σάρκα και οστά και να είναι βασικό θέμα πολιτικής συζήτησης για αρκετό καιρό. Ιδίως μετά την τελευταία παρέμβαση εκπροσώπου της δικαιοσύνης που ζήτησε την άρση της ασυλίας σας.

Πιστεύετε ότι υπάρχει πολιτική στοχοποίηση από συγκεκριμένα κέντρα προκειμένου να σας μειώσουν την δύναμη ή ίσως και να σας «εξοστρακίσουν» από τη βουλή;

Βασίλης Στίγκας: Πράγματι κάποιες πολιτικές δυνάμεις και οι συνιστώσες τους δείχνουν ότι δεν σέβονται τη βούληση του ελληνικού λαού όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Με στρατιές δημοσιογράφων, καθημερινά τον πρώτο καιρό προετοίμαζαν την κοινή γνώμη δυσφημίζοντας μας συστηματικά ως την επέλαση των βαρβάρων στην ελληνική βουλή. Για μια ακόμα φορά με το ήθος, την αγωνιστικότητα μας και το σεβασμό στα δημοκρατικά ιδεώδη διαψεύστηκαν παταγωδώς. Πρόκειται για ξεκάθαρη τρομοκράτηση της  κοινής γνώμης με σκοπό να εξοστρακίσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο μια πολιτική πατριωτική δύναμη που δεν συμβιβάζεται και δεν καθοδηγείται από ξένα κέντρα, προσπίζοντας τα ελληνικά συμφέροντα.

Δυστυχώς  αποτελέσματα αυτού του  «κυνηγιού μαγισσών» κατά των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ»  με καθαρά πολιτική στοχοποίηση,  ήταν η τρομοκρατική επίθεση στο προσωρινό γραφείο του κόμματος μας, η επίθεση στην επιχείρηση μου και προσφάτως η τρομοκρατική ενέργεια με εκρηκτικό μηχανισμό κατά του βουλευτή μας κ. Ιωάννη Δημητροκάλλη.

Φάνης Παπαδόπουλος: Πώς κρίνετε το αποτέλεσμα της τελευταίας εξέλιξης σχετικά με την άρση της ασυλίας των βουλευτών σας;

Βασίλης Στίγκας: Είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά να διώκεται πολιτική δύναμη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος από ένα νόμο που Συνταγματολόγοι έχουν δηλώσει ότι είναι αναχρονιστικός και σε πλήρη αδυναμία η ερμηνεία και η εφαρμογή του. Έχω αποδείξει με την συμπεριφορά και τις δηλώσεις μου ότι δεν άγομαι ούτε ως άνθρωπος ούτε ως πολιτικό ον, καθιστώντας όλη αυτή τη διαδικασία παρά μια παραφιλολογία καθηγούμενη από αλλότρια κέντρα αποφάσεων.

Μάλιστα σήμερα οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι -κατόπιν αμοιβαίων εξηγήσεων- περισσότεροι ενωμένοι από ποτέ, εν αντιθέσει με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα στα οποία ήδη έχουν εμφανιστεί σοβαρές εσωτερικές έριδες και προστριβές.

Τη στιγμή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ακρίβεια και την αβεβαιότητα στα Εθνικά μας θέματα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μονοπωλήσει σκόπιμα την επικαιρότητα η φανταστική υπόθεση κατά των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» περί δήθεν εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Ας καταγράψουμε όμως τις πραγματικές περιπτώσεις που η Δικαιοσύνη «σιώπησε» σε οφθαλμοφανέστατες περιπτώσεις εξαπάτησης του εκλογικού σώματος και δεν βρέθηκε ένας Εισαγγελέας να παρέμβει και να τις διερευνήσει…

– το 2009 κατά την προεκλογική περίοδο ο μετέπειτα πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εκστόμισε από την Κοζάνη την περιβόητη φράση «λεφτά υπάρχουν»… Εντούτοις έναν μόλις χρόνο μετά, από το Καστελόριζο, μας οδήγησε στα γνωστά Μνημόνια γιατί τελικά λεφτά δεν υπήρχαν…

– Παρότι το 2009 βρήκε τα κόμματα βαθύτατα αντιπολιτευόμενα το ένα προς  το άλλο, δεν εμπόδισε την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. το 2011 να σχηματίσουν κοινή κυβέρνηση σε αντίθεση με τη βούληση του εκλογικού σώματος που έκρινε το καθένα ξεχωριστά για το πρόγραμμα του.

– το 2012 έχοντας  με την πρότερη πολιτική του ιδιότητα, και το βάρος που απορρέει από αυτήν, ως υπουργός Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος  προτρέπει το εκλογικό σώμα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα εγγυημένα με σκοπό να στηριχτεί η  ελληνική οικονομία. Εντούτοις οι αγοραστές βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να χάσουν την περιουσία τους  από το «κούρεμα» τους. Φτάσαμε στο 2023 να δικαιωθεί δικαστικά ο πρώτος ομολογιούχος που προσέτρεξε στην ελληνική δικαιοσύνη.

– 2015 Το περίφημο Δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ όπου η βούληση του ελληνικού λαού έγινε από υπερήφανο «ΟΧΙ», ένα ταπεινωτικό «ΝΑΙ».

– Το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει «σημαία» του προεκλογικά την αντίδραση του ελληνικού λαού απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία». Πράγματι οι Έλληνες πλέον ξέρουν γιατί δυστυχώς εξαπατήθηκαν για να βιώσουν επί πρωθυπουργίας του, συλλόγους που προάγουν τη δήθεν ψευτομακεδονική γλώσσα εντός της πατρίδας μας.

Και φυσικά έναν υπουργό τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, του οποίου το πρώην κόμμα, «Δράση», βρέθηκε απέναντι  στο ελληνικό κράτος με σκοπό την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και εκμάθησής της.

– Το 2019 εν όψει Ευρωεκλογών, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης», Εμμανουήλ Φράγκος, χρησιμοποιεί στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο επώνυμο του, το… υποκοριστικό «Φραγκούλης» με αποτέλεσμα το εκλογικό κοινό να τον «σταυρώνει» ταυτίζοντας τον με τον πρώην Στρατηγό και πολιτικό, Φράγκο Φραγκούλη.

– 2023 Φτάνουμε αισίως στις πρόσφατες εκλογές όπου η σημερινή κυβέρνηση δεσμεύτηκε να στηρίξει απέναντι στις διατυπώσεις του Κατρούγκαλου -τις οποίες πλήρωσε με την διαγραφή του- τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εντούτοις πρόσφατα ανακοινώθηκαν μέτρα -υποτίθεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής- στην πραγματικότητα φοροεισπρακτικά, που πλήττουν το 71% των ελευθέρων επαγγελματιών (σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα»). Αν αυτό δεν είναι εξαπάτηση εκλογικού σώματος που αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, τότε τι είναι;

– Το Νοέμβριο του 2023, δηλαδή πριν λίγες μέρες, ο πρώην υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει ότι το κόμμα του, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάζεψε τα… ορφανά του Κώστα Σημίτη, ενός πρώην πρωθυπουργού και προέδρου ενός κόμματος όπως του ΠΑΣΟΚ, που παραδοσιακά αντιμάχεται πολιτικά την ΝΔ εδώ και πάνω από 40 χρόνια!!!

Εμείς με πίστη στο Θεό και τη δύναμη που οπλίζεται κάποιος όταν άδικα κατηγορείται, δεν θα υποκύψουμε σε συμβιβασμούς και ημίμετρα. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ως «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»  φυλάττουμε Θερμοπύλες και άμα χρηστεί θα «πέσουμε» με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος υπέρ πατρίδος, υπέρ αυτών.

Φάνης Παπαδόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε που είχατε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσετε την πολλή σημαντική αυτή  συνέντευξη στο politispress.gr.

Πηγή: politispress.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο