Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Η καταστροφή του κάμπου της Κωπαΐδας

γράφει ο Βασίλης Στίγκας
Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Η παραγωγή αγροτικών προϊόντων είναι ένα μεγάλο ζήτημα και προτεραιότητα για την κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της.

Το πρώτο θέμα είναι η αυτάρκεια αυτών των προϊόντων για τη σίτιση του πληθυσμού και σε περιόδους ειρήνης, αλλά κυρίως σε περιόδους κρίσεων και πολέμων.

Και το δεύτερο είναι το πλεόνασμα αυτών των προϊόντων για προορίζεται εξαγωγική χρήση και όχι στις χωματερές που σε απλά ελληνικά σημαίνει «εισροή συναλλάγματος» και πολλές θέσεις εργασίας για τη χώρα.

Όλα αυτά όμως είναι για χώρες με πίστη και όραμα για το μέλλον και βλέψεις για πρωταγωνιστικό ρόλο στον παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Όταν όμως έχεις να κάνεις με τα κόμματα της Μεταπολίτευσης που λυμαίνονται την χώρα εδώ και 50 χρόνια, τότε σηκώνεις ψηλά τα χέρια και αφήνεις τους Αγρότες στο έλεος του θεού.

Όπως όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, αφού χάιδεψαν και «δωροδόκησαν» τους αγρότες δίνοντάς τους λεφτά χωρίς να παράγουν τίποτα μόνο και μόνο για να παίρνουν ακούραστα ψήφους και να διατηρούνται στην εξουσία, τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους μας.

Κατάντησαν την Ελλάδα ουραγό στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Αθρόες εισαγωγές από τριτοκοσμικές χώρες έχουν κατακλύσει την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, αλλά η αφωνία  και η ανυπαρξία της Ελλάδος συνεχίζεται.

Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει πλήρως στον κανονισμό της νέας ΚΑΠ η οποία στην ουσία διαλύει τον ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα προστατεύει τα «τραστ» που εισάγουν προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Σπαρτιάτες και εγώ προσωπικά πρόσφατα κάναμε αυτοψία στον κάμπο της Κωπαΐδας και εικόνες που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστικές.

Στον δεύτερο μεγαλύτερο κάμπο της Ελλάδας, η ερημιά και η εγκατάλειψη χτυπούσαν κόκκινο.

Τα πιο πολλά χωράφια ήταν χέρσα, δηλαδή ακαλλιέργητα, επομένως σχεδόν με μηδενική η παραγωγή, το μεγαλύτερο ποτάμι της Βοιωτίας ο Κηφισός που τροφοδοτεί με νερό τις καλλιέργειες να είναι σχεδόν χωρίς νερό και οι αγρότες σε απόγνωση

Τα δε κανάλια που τροφοδοτούν και μεταφέρουν νερό σε όλο τον κάμπο είναι σε τραγική κατάσταση, φραγμένα και μπαζωμένα από κάθε λογής φερτά υλικά.

Τα γεφύρια και τα μη λειτουργικά φράγματα είναι από την εποχή του Τρικούπη κυριολεκτικά, όταν αποξηράθηκε η λίμνη της Κωπαΐδας.

Και βέβαια το μεγάλο έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή είναι κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι έχουν δώσει άδειες σε εταιρείες φωτοβολταϊκών  να αγοράζουν χωράφια όσο-όσο, από ταλαιπωρημένους και εξαθλιωμένους αγρότες, και να τα στρώνουν με χιλιάδες πάνελ.

Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφονται μια για πάντα εύφορα χωράφια που θα μπορούσαν καλλιεργηθούν δίνοντας τροφή στον άνθρωπο.

Και το έγκλημα θα συνεχιστεί μέχρι τελικής καταστροφής της αγροτικής μας γης.

Ως αρχηγός των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ παίρνω την πρωτοβουλία για να συνεχίσω τον ανένδοτο αγώνα να σταματήσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα κατά τις περιουσίας του ελληνικού λαού που όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το στοίχημα της ανάκαμψης της Ελλάδος πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε ως προτεραιότητα των πρωτογενή και παραγωγικό τομέα που είναι απαραίτητος για την εθνική μας επιβίωση

Με μία σωστή αγροτική πολιτική θα μπορούσαν να μείνουν στον τόπο μας και να προκόψουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που έφυγαν απελπισμένοι για μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Κλείνοντας η πρόταση των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ για την ανασυγκρότηση της χώρας έχει τρεις άξονες για τον πρωτογενή τομέα:

  • Παραγωγή αγροτικών προϊόντων
  • Πολλαπλασιασμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων με λογική φορολόγηση
  • Ανάπτυξη σε σωστές βάσεις της τουριστικής βιομηχανίας

Η Ελλάς χρειάζεται επειγόντος μια κυβέρνηση Εθνικής και Χριστιανικής συνείδησης για να την επαναφέρει σε τροχιά ανόδου και ανάκαμψης πριν να είναι πολύ αργά. Ειδάλλως «Η Χώρα εάλω!»

Μετάβαση στο περιεχόμενο