Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Καταγγελία Βουλευτή Ηρακλείου, Μ. Γαυγιωτάκη: Το πάρτι των αναθέσεων κρύβει υγειονομική βόμβα πάνω από τα κεφάλια των πληγέντων στη Θεσσαλία!

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο κ. Κατερίνα Ρίστα, απεσταλμένη του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού Star, η οποία συνομίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Απόστολο Μπίλη και τον Δήμαρχο Παλαμά, κ. Γεώργιο Σακελλαρίου σχετικά με την περισυλλογή, την διαχείριση και την απόρριψη των νεκρών ζώων τα οποία υπήρξαν και αυτά θύματα της καταστροφικής θεομηνίας. Όμως, οι απαντήσεις που έδωσαν οι προαναφερόμενοι ήταν ασαφείς και γενικόλογες και παράλληλα έδειξαν με την στάση τους ότι ή έχουν άγνοια των πραγμάτων ή ότι κάτι κρύβουν επιμελώς. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημέρωσε ότι θα βγουν κλιμάκια στους δρόμους, θα μαζέψουν τα νεκρά ζώα και υπεύθυνος για την επίβλεψη θα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος με την σειρά του απάντησε ότι ναι μεν ήρθαν τα ειδικά κλιμάκια να τα περισυλλέξουν αλλά δεν γνώριζε που τα μεταφέρουν. Βέβαια, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης λαμβάνει εντολές από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και δεν ενεργεί αυτόβουλα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Παλαμά ενημέρωσε πως όλα αυτά είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία και ότι οι πολίτες, θα πρέπει μόνοι τους να μαζεύουν τα νεκρά ζώα, να ανοίγουν τάφρους και να τα πετάνε μέσα!!! Ένα αλαλούμ δηλαδή, σε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος που το «μπαλάκι» των ευθυνών το πετάει ο ένας στον άλλον χωρίς κάποιος να θέλει να αναλάβει την ευθύνη.

Αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά πίσω από το πέπλο της ανευθυνότητας.

Την ευθύνη για την διαχείριση της περισυλλογής και ιδιαιτέρως την διαχείριση και την απόρριψη των νεκρών ζώων την ανέλαβε με απευθείας ανάθεση η εταιρία KAFSIS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. (Διαχείριση Πάσης Φύσεως Αποβλήτων – Ζωικών Υποπροϊόντων), εταιρία που στο παρελθόν (Οκτώβριος 2014) είχε καταγγελθεί ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους ζητήματα με αποτέλεσμα τότε και να καθυστερεί όλη την διαδικασία και πολλά από τα ζώα να βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των πολιτών από δεκάδες αρρώστιες. Βέβαια, η συγκεκριμένη εταιρία, δεν σταμάτησε την λειτουργία της, παρ’ όλο που έχει ανεπάρκεια ως προς τις εκάστοτε απαιτήσεις διαφόρων διαγωνισμών για να λαμβάνει μέρος, κατηγορήθηκε και ο μεγαλομέτοχος της κ. Βύρωνας Βασιλειάδης για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα και μάλιστα για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου!!!

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του Προέδρου του ΟΛΚΕ κ. Σπύρου Ανδριώτη, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς επιχειρηματίας επιδίωκε την ευνοϊκή συμμετοχή της εταιρείας του, σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρισκόταν σε εξέλιξη (δημοσιεύματα Μαρτίου 2016). Πιο αναλυτικά επεδίωκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις. Κάτω λοιπόν από αυτές τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης εταιρίας και τις ασαφείς απαντήσεις τόσο του κ. Αντιπεριφερειάρχη όσο και του Δημάρχου Παλαμά, πως είναι δυνατόν να γίνει η ορθή περισυλλογή, διαχείριση και απόρριψη των νεκρών ζώων;

Υπάρχει κάποιος σε αυτήν την κυβέρνηση που θα αναλάβει την ευθύνη όλων των πράξεων; Θα μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη ανάθεση σε εταιρία που ο μεγαλομέτοχος της είναι υπόδικος για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα;

Δυστυχώς το πάρτι των αναθέσεων συνεχίζεται, με την υγειονομική βόμβα να βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια των πληγέντων συμπατριωτών μας στη Θεσσαλία.

Μιχαήλ Γαυγιωτάκης (Βουλευτής «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» Ν. Ηρακλείου)

Μετάβαση στο περιεχόμενο