Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Ο Πρόεδρος των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» στην τακτική Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων: «Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τη θέση που της ανήκει!»

Στην τακτική Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η οποία πραγματοποιείται στο Αγρίνιο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειος Στίγκας, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Διονύσιο Βαλτογιάννη.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ΓΣ της ΚΕΕΕ, που λαμβάνει χώρα στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Στίγκας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ»:

«Κυρίες και κύριοι,

είναι γνωστό σε όλους μας πως τα τελευταία χρόνια η επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις, να έχουν βάλει λουκέτο.
Καμία από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν ενέσκυψε ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτός.
Και είναι σημαντική αυτή η έλλειψη ουσιαστικής στήριξης της Πολιτείας, στις επιχειρήσεις (μικρομεσαίες ή μη), διότι σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και θα οδηγήσουν σε βαθύτερη κρίση, μετουσιώνοντας την σε κοινωνική.
Είναι απαραίτητο να στηριχθεί ο ελεύθερος επαγγελματίας , είναι απαραίτητο να στηριχθεί το “ελεύθερο επιχειρείν”.
Αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας!
Πολύ καλά ακούσαμε τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και ο Υπουργός κύριος Χατζηδάκης, με τα οποία θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Κάτι τέτοιο είναι κομβικής σημασίας και είναι θέμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης”.
Αλλά πρωτίστως ένα Κράτος Δικαίου θα πρέπει να δίνει στους επαγγελματίες τα εχέγγυα που χρειάζονται ώστε να στηρίζονται οι επιχειρήσεις τους και να είναι ανθεκτικές σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
(π.χ. σε περιόδους σκληρές που περάσαμε των Μνημονίων και Covid-19).
Γιατί τα επίσημα στοιχεία των επιχειρήσεων που κλείνουν η μία μετά την άλλη μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.


Τα Επιμελητήρια διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο ως Σύμβουλοι της Πολιτείας και είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι με την αρωγή τους μπορούν αποτελεσματικά να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της επιχειρηματικής οικονομικής κατάστασης.
Διότι με την εμπειρία σας αγαπητοί κύριοι, και τις αναπτυξιακές σας προτάσεις μπορεί να σταθείτε καθοριστικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της τοπικής και κατ’επέκταση της Εθνικής Οικονομίας.
Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα παραγωγική και δημιουργική, η πορεία αυτή θα πρέπει να είναι, πάνω απ’όλα, συντονισμένη.
Εμείς θα είμαστε κοντά σας στην προσπάθεια αυτή, όπως κοντά σας θα πρέπει να είναι όλοι οι Κρατικοί Φορείς, η Πολιτεία, καθώς και να πραγματοποιηθούν και κάποιες συστρατεύσεις με επιχειρήσεις της ομογένειας.


Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τη θέση που της ανήκει!


Πρέπει να να γίνει δημιουργική και παραγωγική, με τα Επιμελητήρια να είναι πρωταγωνιστές και να την αναδείξουν στο εγγύς μέλλον, ανάμεσα στις υποδειγματικές και ισχυρές χώρες, που ο πλούτος της να μπορεί να καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες των Ελλήνων αλλά και διεθνώς!»

Σας ευχαριστώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο