Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Ομιλία Προέδρου, Βασίλη Στίγκα, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Παραθέτουμε το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλη Στίγκα, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση, έρχεται για να ενισχύσει το σύνολο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να ιδρύσει μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια:

«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για όλες τις γυναίκες που τιμώντας τους πολλαπλούς ρόλους που κλήθηκαν να ερμηνεύσουν αφοσιώθηκαν σε αυτούς με υπέρμετρο ζήλο ξεχνώντας ή αφήνοντας για το τέλος τα δικά τους θέλω.

Για τη γυναίκα που πήρε τη ζωή στα χέρια της, που διεκδίκησε ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, που δεν άφησε τους άλλους να μιλούν για εκείνη υψώνοντας το ανάστημα και τη φωνή της να ακουστεί.

Για όσες οραματίστηκαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αμοιβής, εργασίας.

Για τις γυναίκες που κοιτάζουν κατάματα τη ζωή.
Για εκείνες που είναι και άνδρες στη ζωή τους, που δε δειλιάζουν που βρίσκουν δύναμη να προχωρούν.

Για τη γυναίκα που είναι μητέρα και πατέρας για παιδιά της.

Για εκείνες οι οποίες δρώντας μπροστά από την εποχή τους, ξεχώρισαν, διέπρεψαν, κυριάρχησαν, εντυπωσίασαν, έγιναν αντικείμενο λατρείας και αποθεώθηκαν.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν θα υπάρχει για να μας θυμίζει πως:

Όταν ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια θα είναι αυτονόητα και αδιαμφισβήτητα δικαιώματα κάθε ανθρώπου.
Τότε θα είναι ημέρα γιορτής κάθε μέρα και για τα δύο φύλα.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
θα ξεκινήσουμε με τα ψέματα και τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Πρωθυπουργός για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Είπε: “Η νέα γενιά οπλίζεται με νέες δυνατότητες”.

Ποιες είναι οι νέες δυνατότητες;
Στα 660 ευρώ;

Που φεύγουν όλοι στο εξωτερικό για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη;

Που αφήνουν τις σπουδές τους στην μέση;

Που αφήνουν, γονείς, συγγενείς και συντρίμμια ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους;

Είπε: “ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έφτιαξε τις κομματικές οργανώσεις στα πανεπιστήμια και εσείς βεβαίως, τις συντηρήσατε με την περιβόητη ΝΔΦΚ που της δώσατε και συγχαρητήρια προηγουμένως”.

Είπατε ότι θα φτιάξετε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εδώ για να μην αναγκάζονται οι νέοι και οι καθηγητές να φεύγουν από τα σπίτια τους.

Και πως να μην αναγκάζονται όταν όλοι γνωρίζουμε την οικτρή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα Ελληνικά πανεπιστήμια, που είμαστε στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως.
Το ότι έχουν καταντήσει άντρο παρακρατικών και αριστερών οργανώσεων είναι γεγονός αλλά βεβαίως όπως είπαμε σε αυτούς συμβάλει και η δική σας παράταξη και η δική σας κυβέρνηση.

Όσον αφορά τον τίτλο του νομοσχεδίου, θεωρούμε ότι είναι υποκριτικός.

Πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης, πρόθεσή σας κύριε Μητσοτάκη, δεν είναι να ενισχύσετε το δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά να το αποδυναμώσετε.

Γιατί, συνεχίζετε να υλοποιείτε ντιρεκτίβες μνημονίων.

Ντιρεκτίβες υπαγορευμένες από άγνωστους δανειστές που θέλουν η κρατική και δημόσια οντότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας να καταστεί στο μεγαλύτερό της τμήμα ιδιωτική.

Με τις επικίνδυνες διατάξεις περί των ιδιωτικών πανεπιστημίων ανοίγετε την κερκόπορτα.

Για την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας δομής, κάθε κρατικής οντότητας.

Και αυτό προκειμένου ο λαός μας να χάσει τον έλεγχο επί της εξουσίας και της διακυβέρνησης των κυβερνήσεων που εκλέγει.

Δεν ξεχνάμε ότι σε κάθε ντιρεκτίβα των μνημονίων που έχετε υπογράψει και υλοποιήσει κύριε Μητσοτάκη, υπήρχε το αξίωμα να μειωθούν στο ελάχιστο οι δημόσιες δαπάνες.

Όλες οι δημόσιες θεσμικές δαπάνες.

Και αυτό, έτσι ώστε να γίνει δήθεν βιώσιμο το δημόσιο χρέος.

Δηλαδή, να καταργήσουμε δημόσιες δομές, κρατικές οντότητες, θεσμικές διατάξεις κοινωνικών βοηθημάτων, στήριξης των αδυνάτων, φαρμακευτικής δαπάνης.

Και όλα αυτά γιατί;

Για να πληρώνουμε τους ληστρικούς τόκους στα δάνεια των δανειστών;

100 δισεκατομμύρια ευρώ χρεωθήκαμε για τόκους, κ. Μητσοτάκη, τη δεκαετία 2000 – 2010.

Ποιος θα πληρώσει;
Και πόσα χρεωθήκαμε για τις χρηματοοικονομικές ανευθυνότητες των swaps και άλλων κρυφών χρηματοπιστωτικών συμφωνιών από τις κυβερνήσεις του κυρίου Σημίτη;

Αυτό δεν υποδηλώνει η προτροπή για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2 και 3 τοις εκατό στον ετήσιο προϋπολογισμό;

Δηλαδή, κάθε χρόνο να μένουν στην άκρη 4 έως 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να πληρώνονται ληστρικοί τόκοι, κύριε Μητσοτάκη.

Με τις επικίνδυνες διατάξεις που υποβάλετε προς ψήφιση, δεν κόπτεσθε για το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δεν νοιάζεστε για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Τις ντιρεκτίβες των μνημονίων των δανειστών θέλετε να υλοποιήσετε και αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα για τη σημερινή προβληματική δημόσια εκπαίδευση και το προβληματικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Πίσω από όλα κρύβετε το θεώρημα των δανειστών και των μνημονίων περί βιώσιμου χρέους.

Στην ουσία, επιθυμία σας είναι να στραγγαλίσετε οικονομικά τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Όμως, έτσι, οδηγείτε σε εκπαιδευτικό αδιέξοδο χιλιάδες νέους και νέες των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να πληρώσουν τις σπουδές τους.

Εμείς οι “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” κ. Μητσοτάκη, πιστεύουμε στις νέες και τους νέους της Ελλάδος.

Τους στηρίζουμε. Είμαστε δίπλα τους για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Απαιτούμε να λύσουμε το εργασιακό αδιέξοδο της νεολαίας μας.

Να τους δώσουμε τη δυνατότητα για αξιοπρεπή εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές, να τους στηρίξουμε στη δημιουργία οικογένειας, να κάνουν παιδιά.
Θέλουμε να δυναμώσουμε την Ελλάδα, να εξαλείψουμε την υπογεννητικότητα.

Εμείς οι “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” είμαστε πρώτα Έλληνες, γι’ αυτό δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή εδάφους και δημόσιας κρατικής οντότητας ζωτικής και στρατηγικής σημασίας.

Είμαστε πατριώτες, γιατί πιστεύουμε στο Έθνος, τη νεολαία μας, την Ελληνική οικογένεια και την ορθοδοξία.

Είμαστε πατριώτες, γιατί η πατρίδα είναι η σημαία μας, η καταγωγή μας, ο ιερός τόπος που δεν εγκαταλείπουμε ποτέ.
Με το σημερινό νομοσχέδιο, κ. Μητσοτάκη, πραγματοποιείται επικίνδυνη εκτροπή από βασική συνταγματική επιταγή για δωρεάν και ελεύθερα προσβάσιμη σε όλα τα ελληνόπουλα παιδεία.

Δυναμιτίζετε τα θεμέλια της Ελληνικής Δημοκρατίας ανοίγοντας τις ορέξεις των δανειστών για ιδιωτικοποίηση όλων σχεδόν των δημόσιων και κρατικών οντοτήτων και δημόσιων αγαθών.

Κρύβετε τη μεγάλη αλήθεια ότι πίσω από όλα είναι οι κρυφές ντιρεκτίβες, τα κρυφά μνημόνια των δανειστών που θέλουν να εισπράττουν ληστρικούς τόκους για τις “επενδύσεις” τους, σε εισαγωγικά, στα αξιόγραφα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή τα ομόλογα και τους άλλους δημόσιους χρηματιστηριακούς τίτλους.

Εμείς οι “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη για τις δημόσιες και κρατικές οντότητες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για τα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες στρατηγικής σημασίας.
Στηρίζουμε την Ελληνική οικογένεια, όλα τα Ελληνόπουλα για δημόσια δωρεάν και ελεύθερα προσβάσιμη εκπαίδευση.

Είμαστε Έλληνες ψυχή τε και σώματι.

Δεν υπηρετούμε κανέναν δανειστή από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Δεν αποδεχόμαστε να πληρώνουμε ληστρικούς και απαράδεκτους τόκους και χρεολύσια που οδηγούν σε φτώχεια και απελπισία το λαό μας.

Δεν αποδεχόμαστε τα κρυφά μνημόνια και τις κρυφές ντιρεκτίβες από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Θα μας βρείτε απέναντί σας, κ. Μητσοτάκη, με τη νεολαία και το λαό μας.

Οι διατάξεις του σημερινού νομοσχεδίου για την Εγκατάσταση και λειτουργία Νομικών Προσώπων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, δηλαδή για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και μη κερδοσκοπικών οντοτήτων που θα μπορούν να δημιουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, δημιουργούν απαράδεκτες καταστάσεις για το λαό και τη νεολαία μας.
Τις καταψηφίζουμε με όλη μας τη δύναμη.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνεις ότι ο αγώνας μας για δημόσια και ελεύθερα σε όλους προσβάσιμη δωρεάν δημόσια παιδεία, είναι ανένδοτος.

Και όπως ανένδοτο αγώνα κάνουμε κατά τις ελίτ που έχει φτωχοποιήσει την χώρα μας και συμπιέζει τους μικρομεσαίους.

Παράδειγμα:
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ΥΠ.ΟΙΚ. περί υποχρεωτικής χρήσης των POS σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών ταξί και των παραγωγών λαϊκών αγορών, εγείρονται ερωτήματα και δημιουργούνται σοβαρές δυσκολίες χρήσης που έχουν ως εξής:

Ενότητα: Ταξίδι Κ. Μητσοτάκη στην Ουκρανία

Η υπό άκρα μυστικότητα και επικίνδυνη, όπως αντιληφθήκαμε όλοι, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ζελένσκι στην Ουκρανία που εμπλέκει τη χώρα μας ακόμη περισσότερο στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Και μάλιστα χωρίς να καλεί σε συζητήσεις όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων ώστε να εκφραστούν όλες οι απόψεις και να παρθούν κοινές αποφάσεις.

Η συνάντηση αυτή, υπό το “φως” μάλιστα της παρουσίας του Αμερικανού Υπουργού των Εξωτερικών στη Σύνοδο ευρωπαίων ηγετών πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της “τυφλής αφοσίωσης” του πρωθυπουργού στους αμερικανικούς σχεδιασμούς για την συμμετοχή της Ελλάδος σε αυτόν τον πόλεμο.

Το κόμμα μας έχει ταχθεί κατηγορηματικά εναντίον αυτής της κατάστασης.

Και πιστεύουμε ότι καλό θα ήταν η κυβέρνηση να ασχοληθεί περισσότερο στο να επέλθει η ειρήνη και να πείσει τους Ευρωπαίους να αλλάξουν πορεία, παρά να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία και να εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο σε δύσκολα μονοπάτια με αβέβαιες καταστάσεις.

Ο πρωθυπουργός, που έχει πάγια τακτική να κινείται σε σκοτεινούς δρόμους απέφυγε και αποφεύγει να ενημερώσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τους πραγματικούς λόγους για τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της επίσκεψης του στην Οδησσό αλλά και για τον βαθμό εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο.
Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, να κοιτάξει τον Ελληνικό στα μάτια και αντί για εθιμοτυπικές επισκέψεις σε εμπόλεμη ζώνη και δήθεν δικαιολογίες στήριξης στον κ. Ζελένσκι να είναι ειλικρινής ως προς τους σκοπούς του και να αρχίσει να μεσολαβεί μόνο για την ειρήνη και όχι να τρέχει να καλυφθεί από τις βόμβες.

Δηλαδή όπου φύγει φύγει.

Ενότητα: Φρέντη Μπελέρης

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων επέβαλε το δικαστήριο των Τιράνων στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Μια απόφαση που καταδικάζει την εθνική μειονότητα και παραβιάζει κάθε έννοια της δημοκρατίας και κράτους δικαίου στην υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Αλβανία. Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη απόφαση, με σκοπό να μην εκτίσει την θητεία του ως δήμαρχος ο Φρέντη Μπελέρης.

Η Ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε με το γάντι και κανείς δεν αντέδρασε για την Αλβανία που συνεχίζει να νομίζει ότι έχει ανεξάρτητη και όχι πολιτικά κατευθυνόμενη δικαιοσύνη.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται, όχι μόνο για την ταλαιπωρία αυτού του ανθρώπου, αλλά για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των Βορειοηπειρωτών, την καταπίεση που ασκεί εις βάρος τους το καθεστώς των Τιράνων και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά χωριά.

Πρέπει να καταλάβετε κ. Μητσοτάκη ότι στην επιβολή της ποινής του Μπελέρη καθρεφτίζεται το τι αισθάνεται το Αλβανικό καθεστώς για τους Έλληνες.

Πρέπει λοιπόν ασκήσετε ουσιαστικές πιέσεις στο Αλβανικό καθεστώς και στον Αλβανό ομόλογο σας, ότι μέχρι εδώ και μην παρέκει, ώστε να λάμψει η πραγματική δικαιοσύνη και ο Μπελέρης να ασκήσει άμεσα τα καθήκοντα του. Αυτά τα καθήκοντα που επέλεξαν οι Έλληνες της Χειμάρρας να εκτελέσει και να τους εκπροσωπεί».

Μετάβαση στο περιεχόμενο