Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Ας φρεσκάρουμε την επιλεκτική μνήμη του κ. Ανδρουλάκη για την πρόταση μας περί συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών

Πέρασαν κιόλας οκτώ μήνες από εκείνη την εφιαλτική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δυστύχημα που έμελλε να μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας για πάντα.
Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την τραγωδία έως σήμερα σαν να μην συνέβη ποτέ…
Απόψε έστω και αργά, «θυμήθηκε» ο κύριος Ανδρουλάκης να γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή, για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη.

«Ξέχασε» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσει τον κύριο Κασσελάκη για την σχετική επιστολή που έλαβε από το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 που συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. μας, Βασίλειος Στίγκας και ο Διευθυντής της Κ.Ο. μας, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης.

Μνήμη επιλεκτική… ή απλά θυμάται ό, τι τον συμφέρει;
Μήπως κάποιοι στο καταχρεωμένο ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν την επιλεκτική μνήμη ως μέσο χειραγώγησης;
Δυστυχώς, ο κύριος Ανδρουλάκης για μια ακόμη φορά προσπαθεί με λάθος τρόπο να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ας φρεσκάρουμε λοιπόν την επιλεκτική μνήμη του…

Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2023

Προς:
ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – Προοδευτική Συμμαχία
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής
Ελληνική Λύση
Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα – Νίκη
Πλεύση Ελευθερίας

Αξιότιμες/μοι κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
με αφορμή το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, πριν από περίπου οκτώ (8) μήνες, όταν δύο (2) τρένα συγκρούστηκαν παρασύροντας στο θάνατο πενήντα επτά (57) ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους, διαπιστώνουμε με θλίψη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει το θέμα μέσα στα πλαίσια πολιτικών ευθυνών. Παρ’ όλο που από την πρώτη εβδομάδα της τραγωδίας, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, Φορείς και σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη θλίψη τους αλλά και την οργή τους με αίτημα τη δικαίωση των θυμάτων αλλά και την απόδοση των ευθυνών για το «έγκλημα», ουδείς έχει ευαισθητοποιηθεί για να υπάρξει δικαίωση. Ήδη οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και οι επιζώντες της τραγωδίας μάχονται να διατηρήσουν το θέμα στην επικαιρότητα και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις για τα αίτια, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διεξαχθεί η έρευνα εις βάθος. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε τη συγκάλυψη των ευθυνών, ούτε τη μετάθεση της διερεύνησης του δυστυχήματος στο αόριστο μέλλον διότι θεωρούμε ότι οι ψυχές δεν εξαγοράζονται ούτε με τη σιωπή αλλά ούτε με το χρήμα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους αυτοί που πραγματικά προκάλεσαν με τις παραλείψεις τους το πολύνεκρο δυστύχημα. Γι’ αυτούς τους λόγους αναμένουμε τις προτάσεις σας και ιεραρχικά να καταθέσουμε από κοινού την πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.


Μετάβαση στο περιεχόμενο