Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού της ΥΑΤ – Βάλτε επιτέλους «φρένο» στο νοσηρό φαινόμενο της οπαδικής βίας

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» έχουμε βαρεθεί να καταδικάζουμε τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα τα οποία -υπό την ανοχή της κυβέρνησης- είναι ανεξέλεγκτα και ουσιαστικά αποτελούν την αντανάκλαση του αυξημένου αναβρασμού στους κόλπους της κοινωνίας μας. Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι στο χώρο του ομαδικού αθλητισμού έχουν παρεισδύσει εγκληματικά στοιχεία ανάμεσα στις τάξεις των οπαδών τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο του αθλητισμού.

Ζητάμε ως Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», να γίνει μια υπεύθυνη συζήτηση με τη συνεργασία και τη σύμπνοια των εμπλεκομένων Υπουργείων και Φορέων, προκειμένου να ελεγχθεί και να περιοριστεί η εκδήλωση του φαινομένου.

Αν προνοούσε η κυβέρνηση δεν θα φθάναμε πάλι στη λυπηρή κατάσταση να καταδικάζουμε, για μια ακόμη φορά, απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο άτυχος αστυνομικός της ΥΑΤ να διαφύγει από τον κίνδυνο και να επιστρέψει υγιής στην οικογένεια του.

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» τονίζουν πως τα τελευταία χρόνια σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, με τη συνδρομή των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης αλλά και με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, ο ρόλος της αστυνομίας για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης στα γήπεδα έχει μειωθεί μέχρι που τείνει να εξαλειφθεί. Το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών πλέον για την δημιουργία ασφαλών συνθηκών έχουν μετατεθεί στα επαγγελματικά σωματεία και στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες έχουν αναπτύξει προηγμένα συστήματα παρακολούθησης.

Κάτι τέτοιο βέβαια, έχει συμβάλλει και στην δημιουργία ενός πιο περιοριστικού πλαισίου όσον αφορά την εκδήλωση συμπεριφορών από πλευράς οπαδών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για τα άτομα τα οποία έχουν πρόθεση να προκαλέσουν επεισόδια.

Ακόμα είναι νωπό το αίμα από τις δολοφονίες των Άλκη Καμπανού και πιο πρόσφατα του Μιχάλη Κατσούρη. Ακούσαμε ευχολόγια, δήθεν μέτρα πρόληψης αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να συγκρουστεί με αυτή την αρρωστημένη κατάσταση στα γήπεδα…

Κλείνοντας οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση, ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να υπάρξει πολιτική βούληση για να εκλείψουν άπαξ και δια παντός τα φαινόμενα χουλιγκανισμού στην Ελλάδα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο