Edit Content

Σχετικά με εμάς

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης Εθνικής Πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Ομιλία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα, στην Ολομέλεια για το ν/σ του ΥΠΕΣ για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλειου Στίγκα, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών, για το «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα μας, τόνισε ότι θα βάλουμε επιτέλους τέλος στην παραφιλολογία και στην παραπλάνηση κατά των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μαζί με κάποια κόμματα «δεκανίκια» είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην ενορχηστρωμένη «λάσπη» εναντίον μας.

Επίσης ο Β. Στίγκας αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός των Τεμπών όπου με θλίψη διαπιστώνουμε ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες και η υπόθεση δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει καθόλου.

Δεν έχει γίνει λόγος για απόδοση ευθυνών και μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί ουδεμία Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος.

Εμείς οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στις 29 Οκτωβρίου του 2023 αποστείλαμε επιστολή σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια μας τόσο για την αποσιώπηση του γεγονότος όσο και για την έλλειψη δραστικών μέτρων για τη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου της Κ.Ο. των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλειου Στίγκα, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι.
Ωραίες στα λόγια οι προτάσεις του κυρίου Πρωθυπουργού για τη Δημόσια Διοίκηση και τις θέσεις των επικεφαλής μέσω ΑΣΕΠ.
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ικανοποιητική λύση, γιατί δεν σημαίνει πως αν κάποιος είναι μορφωμένος, έχει γνώσεις και είναι αξιόλογος ότι μπορεί να κάνει για διοικητική θέση.
Αλλά ακόμη και αυτό να προσπεράσουμε ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πως λειτουργεί το επιτελικό κράτος.
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Τα νοσοκομεία είναι ΧΩΡΙΣ πόρους, ΧΩΡΙΣ προσωπικό, ΧΩΡΙΣ τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.

ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!
Και αν υποθέσουμε ότι κάποιος πραγματικά μπορεί να τα καταφέρει, ξέρουμε πολύ καλά ποια θα είναι η κατάληξη του.
Να αντικατασταθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Η δική μας θέση είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχουν προτάσεις και από τα άλλα κόμματα.

Όταν ακούγονται απόψεις, όλο και κάτι εποικοδομητικό μπορεί να προκύψει, και πιστεύουμε επίσης στη σύσταση μιας μικτής επιτροπής η οποία θα μπορεί να αξιολογεί τις δυνατότητες και τα προσόντα ενός εν δυνάμει διοικητικού στελέχους.

Επίσης να αναδείξω ότι είναι ανεπίτρεπτο να κατασκευάζονται δημοσιεύματα από υποτιθέμενους έγκυρους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΗ Ή ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε δημοσίευμα της εφημερίδος ΤΑ ΝΕΑ στις 31/10/2023 σχετικά με την δικαστική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τους Βουλευτές των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ.

Το δημοσίευμα – μύθευμα αναφέρει ότι 2 καταθέσεις μου στην Εισαγγελία παρουσιάζουν διαφορές καθώς η δεύτερη έγινε αφότου, τάχα μου, τα βρήκα με τους Βουλευτές.

Όπως αντιλαμβάνεστε η δεύτερη κατάθεση μου ήταν συμπληρωματική της πρώτης με ουδεμία διαφοροποίηση. Είναι άλλωστε γνωστές οι δηλώσεις Σκουρλέτη για τα δολοφονικά τρολ και τα fake news που σπιλώνουν ανθρώπους, ιδέες και συνειδήσεις παραπληροφορώντας τον Ελληνικό λαό.

Καλό θα ήταν αν λέγονται έγκριτοι δημοσιογράφοι προτού κατασκευάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας που δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο συμβαίνει από σκοπιμότητα ή αμέλεια, να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους και να ελέγχουν τις πηγές τους.

Το Γραφείο Τύπου των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ είναι στην διάθεση τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Αλλιώς θα αναγκαστούμε προκειμένου να υπερασπίσουμε το δίκιο μας να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Εμείς μια φορά θα βάλουμε τέλος στην παραφιλολογία και στην παραπλάνηση και όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία γιατί όπως θα δείτε παρακάτω η Κυβέρνηση μαζί με κάποια κόμματα δεκανίκια είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην λάσπη.

Γιατί μέσα σε όλα αυτά διαβάσαμε σε πρόσφατα δημοσιεύματα ότι ένας φορολογούμενος θα πληρώσει 7 εκατ. Ευρώ για τα πανελλαδικά κανάλια.

Η Κυβέρνηση υπέγραψε σχετική απόφαση με την αιτιολογία ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην ουσία η Κυβέρνηση πληρώνει με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή των φορολογουμένων, τις εισφορές των πανελλαδικών καναλιών για το 2022 στον ΕΔΟΕΑΠ (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως).

Το πιο εξωφρενικό είναι η Κυβέρνηση που καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές μόνο των Πανελλαδικών καναλιών.

Δηλαδή μόνο τα 7 κανάλια επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και πως επλήγησαν;

Τα Περιφερειακά κανάλια δεν είχαν συνέπειες;

Μετά αναρωτιέται κανείς γιατί από 7 κανάλια είναι υπέρ της Κυβέρνησης. Και όλα αυτά που οι πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία δίνουν μάχη για να λάβουν την πενιχρή βοήθεια του Κράτους ενώ οι πυρόπληκτοι του περασμένου καλοκαιριού έχουν κυριολεκτικά ξεχαστεί.

Εδώ αγαπητοί συνάδελφοι δεν τίθεται μόνο θέμα διάκρισης και αδικίας αλλά με τις επιλεκτικές πριμοδοτήσεις σας καθίσταται κάποιους μη ωφελούμενους πολίτες ιδίας επαγγελματικής κατηγορίας ή όχι, να δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης.

Κατά αυτό τον τρόπο πλήττεται η Δημοκρατία και οι πολίτες.

Και επειδή αναφέρθηκα σε ξεχασμένους πολίτες θέλω να τονίσω το τραγικό γεγονός στα Τέμπη που με θλίψη διαπιστώνω ότι έχουν περάσει 8 μήνες και η υπόθεση δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει καθόλου.

Δεν έχει λόγος για απόδοση ευθυνών και μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί ουδεμία εξεταστική επιτροπή ώστε να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος.

Εμείς οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στις 29 Οκτωβρίου του 2023 αποστείλαμε επιστολή σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια μας τόσο για την αποσιώπηση του γεγονότος όσο και για την έλλειψη δραστικών μέτρων από την Κυβέρνηση για το τραγικό δυστύχημα.

Αγαπητοί συνάδελφοι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά. Περιμένει.

Το κουκούλωμα είναι παρωχημένη τακτική όλων των Κυβερνήσεων διαχρονικά και όπως πολύ καλά έχετε καταλάβει οι πολίτες είναι πια έτοιμοι για την όποια «ανατροπή» όταν διαπιστώσουν ότι δέχονται κοροϊδία.

Άλλα τι να περιμένει κανείς όπως λέγεται ακόμα και δικαστικοί φορείς είπαν στα θύματα των συγγενών «τι ψάχνετε να βρείτε τώρα». Τι εννοούν άραγε;

Μήπως έχουν πιάσει το νόημα της μεθοδολογίας σας που θέλετε να κουκουλώσετε το θέμα και θεωρούν περιττές οποιεσδήποτε προσπάθειες απόδοσης ευθυνών;

Εμείς σχεδόν καθημερινά δεχόμαστε έγγραφα υπογεγραμμένα από συγγενείς θυμάτων που ζητούν να μην συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα.

Θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε στην επικαιρότητα και περιμένω από τους αγαπητούς συναδέλφους της αντιπολίτευσης μέσω της επιστολής που στείλαμε να μας πουν τις δικές τους προτάσεις και τους προτρέπουμε να καταθέσουμε από κοινού (πάντα ιεραρχικά) πρόταση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Οφείλουμε να γίνουμε αρωγοί για να λάμψει η αλήθεια αν θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ευνομούμενους πολίτες και να δικαιωθούν οι ψυχές των 57 αθώων θυμάτων του τραγικού αυτού δυστυχήματος.

Ήθελα επίσης να πω 2 λόγια σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε στις 28 Οκτωβρίου στην οικία του Βουλευτή των Σπαρτιατών κ. Δημητροκάλλη και είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για προσπάθεια εκμηδένισης των πατριωτικών ιδεών καθώς και εξόντωσης όποιων προσπαθεί να αντιπαλέψει το υπάρχον σύστημα.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν καταδίκασε το γεγονός και κανένας δεν πήρε θέση για την στοχοποίηση ως πατριωτικό κόμμα.

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για την Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Ως ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ζητάμε την ομόφωνη καταδίκη, την καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αν θέλετε αγαπητοί συνάδελφοι να υπερασπίζεστε την έννοια της Δημοκρατίας και να την εννοείτε όταν την επικαλείστε.

Και τέλος μια υπενθύμιση ανθρωπιάς ότι σήμερα κλείνουν δέκα χρόνια από την τραγική μέρα που δύο νέα παιδιά έπεσαν νεκρά από τις σφαίρες άγνωστων δολοφόνων.

Κανένας δεν έκανε καμία αναφορά γιατί απλά δεν ανήκαν στο φερόμενο «Δημοκρατικό τόξο» αλλά σε άλλο ιδεολογικό χώρο…»

Μετάβαση στο περιεχόμενο